torsdag den 15. december 2011

Bådforsikring information !

Modsat eksempelvis biler og knallerter, er der ingen lovpligtig ansvars- eller kaskoforsikring på både og andre vandbårne fartøjer. Det kan dog være en god ide at tegne en bådforsikring, da den sædvanligvis ikke koster det store, men til gengæld dækker en masse omkostninger, hvis det går galt på vandet.

Da langt de fleste både ligger på land i løbet af vinterhalvåret, dækker de fleste bådforsikringer kun perioden fra 1. april til 15. november. Det vil sige at du aktivt skal tegne en udvidet ansvars- eller kaskoforsikring, hvis du også vil have dækning i resten af årets måneder. Det koster ikke alverden, så få det endelig klaret hvis du også stævner ud udenfor sommerhalvåret.

Præcis som med knallertforsikringer og bilforsikringer, er bådforsikringer delt op i en ansvarsforsikring og en kaskoforsikring. Det er dog ikke lovpligtigt at have ansvarsforsikring på en båd, da den reelle risiko for kollisioner og lignende anses for at være meget lille i danske farvande.

  • Ansvarsforsikringen - Dækker de skader som du forvolder på andre fartøjer (både og skibe) til havs. Den mest sandsynlige skade her er kollision med andre fartøjer i havnebassiner og lignende, og her er omkostningerne som regel forholdsvist beskedne uanset om du har forsikring eller ej. På havet er man kun erstatningsansvarlig i situationer, hvor det helt klart kan konkluderes at man ”kunne gøre for” hændelsen.
  • Kaskoforsikringen – Dækker skader på din båd i forbindelse med kollision, kæntring og andre pludselige ulykker og skader. Præcis som med kaskoforsikring til biler, handler det her om at værdisætte bådens egenværdi og udstyr korrekt, så man sikrer sig at båden ikke er underforsikret. Kaskoforsikringen indbefatter i nogle tilfælde brandforsikring, tyveriforsikring og en række andre relaterede bådforsikringer.

I det tragiske tilfælde at der opstår personskade på din båd til havs, er det normalt din ulykkesforsikring som dækker eventuelle erstatninger mv. Nogle almindelige ulykkesforsikringer dækker også sejlads, mens det i andre tilfælde er nødvendigt at tegne en decideret båd-ulykkesforsikring.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar